CEE – Creatin Ethyl Ester hjälper dig få större muskelmassa.

CEE (Creatin Ethyl Ester) binder inte någon vätska som vanligt kreatin kan göra, dessutom tillgodogör sig kroppen lättare denna nya sorts kreatinblandning.
Pga detta krävs det inte lika stora doser av CEE som av vanligt kreatinpulver, dessutom uppnår man ofta en bättre effekt med hjälp av denna speciella blandning av kreatin och alkoholsyra.
Då CEE inte binder vätska i musklerna på på samma sätt som vanligt kreatin är detta till fördel för personer som t ex tränar och tävlar inom någon idrott som indelas i viktklasser.
Kliniska tester har visat att kreatin under högintensiv träning både ökar muskelmassan samt prestationsförmågan, dessutom maximerar kreatin energinivåerna, ökar styrkan och kroppens återhämtningsförmåga.

Ethyl ester-teknologin i kombination med kreatin (CEE) gör att absorbtionen i musklerna ökar, ger minimal vattenabsorbation samt minskar uppsvälldheten som normalt uppstår vid användning av rent kreatinpulver.
Anledningen till att kreatinet inte förstörs, samt snabbare når och tas upp av muskelcellerna är att Ethyl-Ester föreningen agerar som stabilisator samt transportmolekyl och är bundet till kreatinet. Det är därför som kreatinets effekt kan utnyttjas mer effektivt och mängden kan därför minskas avsevärt.

CEE har en smak som som påminner om cirton/lime och är naturligt sur.
CEE finns både som pulver och som kapslar, vilka brukar föredras av de personer som är smakkänsliga.
Vanlig dos ar ca 2 gram och tas 15-30 min innan träning samt en dos direkt efter träning för maximal återhämtning.