Viktväktarna – Gå ner i vikt med deras points system.

Viktväktaran är en rörelse som hjälper folk att minska sin vikt genom ett speciellt kost- och motionsprogram baserat på s k ”points”. Förutom pointsprogrammet så anordnar de även motiverande möten samt tillhandahåller olika interaktiva redskap på internet, t ex en checklista för att exempelvis kunna kontrollera hur många points ett livsmedel innehåller eller skriva in dina bonuspoints som du får när du motionerat. Ett annat av deras populära redskap är en receptsamling där man kan söka efter recept med utgång från t ex tillagningstid, antal points, svårighetsgrad eller matkategori.

När det gäller maten så går deras idé ut på att man ska kunna fortsätta att äta den mat man tycker om, men ändå gå ner i vikt.

Mötena, som sker varje vecka, coachas du av motiverande kursledare som själva redan har gått ner i vikt med hjälp av Viktväktarnas program. Vid mötena vägs du även avskilt samt får nytt kursmaterial och individuella tips om mat, motion samt hälsosam livsstil inför kommande vecka.
Matprogrammen anpassas individuellt och efter säsong så att man ska få större variation.
För att ha tillgång till alla internetverktyg (Viktväktarna InterAktiv) samt fritt medverka på veckomötena krävs det att du blir månadsmedlem samt betalar en avgift för detta.

Om du bor på en ort där det inte finns möjlighet att medverka på mötena tillhandahåller Viktväktarna även en distanskurs som även den ger dig tillgång till de interaktiva verktygen. Du har då dessutom möjlighet att kontakta deras konsulenter via telefon.

De har även en tjänst kallad ”Viktväktarna på jobbet”. Då kommer en kursledare till arbetsplatsen en gång i veckan och informerar, motiverar samt väger dig och dina kollegor. Kostrådgivningen kan vara skattefri för deltagarna och är ett bra komplement till den vanliga företagshälsovården.