Herbalife – Gå ner i vikt med dessa viktminskningsprodukter.

Herbalife är ett MLM-företag (MLM = multi-level-marketing) som bildades redan 1980 i USA av Mark Hughes.

I Sverige har Herbalife funnits sedan oktober 1994 och är auktoriserad medlem av Direkthandelns Förening sedan 1995. Ett MLM-företag går i princip ut på att du köper deras produkter, använder dem och får sedan andra att bli intresserade av produkterna, för att sedan köpa dem från dig. Målet är alltså att alla i kedjan skall tjäna pengar på företagets produkter.
Herbalife International Inc har även en egen satellit-tv-kanal vid namn HBN. Detta för att i första hand kunna nå ut till alla deras distributörer världen över.
Herbalife är främst inriktade på hälsokost och viktminskningspreparat som innehåller olika örter, vitaminer samt spårämnen och är en kombination av östvärldens kunskaper om örter samt västvärldens näringskunskap. De marknadsför även sina egna serier av hudvård (t ex ansiktskrämer, rengöring etc.), hårvård och parfymer.

Herbalife finns i dagsläget reprensenterat i 60 länder i alla världsdelar och de som säljer deras produkter är s k oberoende distributörer.
De som ligger bakom dessa produkter är flertalet forskare och näringsexperter, t ex Dr. Lou Ignarro som 1998 fick Nobelpriset i medicin & fysiologi.

Alla Herbalifes produkter är enligt de gällande reglerna godkända av ansvariga myndigheter.