Äppelcidervinäger – Gå ner i vikt genom hungerstillande äppelcidervinäger

Det finns många användningsområden för äppelcidervinäger.
Äppelcidervinäger gör bl a att maten tas upp långsammare om man intar det i samband med måltid. Detta gör att man inte lagrar fett i kroppen lika lätt.
Dessutom sänker äppelcidervinäger ditt glykemiska index. Vilket betyder att du håller ditt blodsocker på en bra nivå samt ger dig en förlängd mättnadskänsla.
Förutom detta sägs det att vinägern kan användas vid behandlig av t ex förkylning, gasbildning, irritabel tarm samt andra matsmältningsproblem, huvudvärk (inkl. migrän), olika ledbesvär, muskelbesvär och kronisk trötthet.

Flera mindre rapporter hävdar dessutom att om man intar äppecidervinäger utspätt med vatten varje morgon sänker detta ens kolesterol.
Det ämne som anses vara mest aktivt då är polysackarinen pektin som ingår i gruppen lösliga fibrer.

De antioxidativa vitaminer och flavonoider som ingår i äppelcidervinäger har dokumenterade effekter på hjärt/kärlsjukdom. Bland annat så normaliseras då hjärtats kranskärls endotelfunktion pga ökad bildning av den viktiga och skyddande kväveoxiden (NO).
Ättiksyra är den fettbrännande syran som återfinns i äppelcidervinäger. Dess främsta egenskap anses vara att den väcker lusten att äta rätt sorts mat, dvs sådan mat som man ändå blir smalare av att äta. T ex grönsaker, frukt och fullkornsprodukter.
Det är också denna ättiksyra som hjälper dig att bota förkylningar och infektioner genom att rensa ut bakterier från kroppen. Den anses också rensa ut slaggprodukter samt överflödigt vatten.

Äppelcidervinäger finns både i flytande form, med eller utan honung (för att neutralisera den sura smaken) och som kapslar med olika styrkor.