Acomplia – Gå ner i vikt med rimonabant

Anledningen till att ni hör Acomplia samt Rimonabant i samma forums, tidningsartiklar, viktminsknings sidor är att det är samma preparat det är bara olika namn på samma preparat.
Acomplia skall vara det kommersiella namnet på Rimonabant.
Acomplia är ett hungersdämpande preparat förutom detta så skall även detta preparat hjälpa till vid avvänjning av olika bereonde såsom rökning(nikotin) eller alkoholavvänjning.

Hur fungerar Acomplia

Acomplia fungerar genom att påverka hjärnans belöningscentral och ser till att hungerkänslan försvinner. Detta innebär att våra lustar för godis samt även spel,alkohol,nikotin kan försvinna.

Så förutom att sötsuget samt hungern dämpas så hjälper även Acomplia till att öka fettförbränningen i kroppen.

De få biverkningar som Acomplia har visat är följande:
Lätt illamående, muntorrhet och torrhet i näsan. Biverkningarna är dock övergående.

Acomplia länkar

Acomplia och fettförbränning
Rimonabant
Rimonabant och Acomplia

Nyheter om Acomplia

EU godkänner bantningsmedicin

SvD 06/23/06 06:49

EU-kommissionen har godkänt medicinen Acomplia för försäljning i alla EU-länder. Läkemedlet används främst för att behandla övervikt.

EU godkände omstridd fetmamedicin

SvT Inrikes 06/23/06 04:13

Det nya, omdiskuterade läkemedlet Acomplia som marknadsförts som ett mirakelpreparat har nu godkänts av EUkommissionen. Acomplia lanseras som bantningsmedel i Sverige nästa år, uppger Svenska Dagbladet.

Biverkningar hos nytt fetmamedel oroar

Dagens Medicin 06/08/06 13:46

Acomplia heter ett nytt läkemedel mot övervikt som kan finnas tillgängligt för svenska patienter senare i år. Preparatet har fått rubriker som ett mirakelmedel, men experter varnar för psykiska biverkningar.

Användarna ratar nytt bantingspiller

Dagens Nyheter 02/15/06 02:08

Endast hälften av de som gavs det nya viktnedgångspillret Acomplia fortsatte med behandlingen i ett år, visar en ny studie. På grund av det höga bortfallet är det inte möjligt att säga något om läkemedlets effekt.